Medlemsbrev juli/augusti 2024

  • 26 jul 2024

Medlemsbrev juli/augusti

Paddla på Åland - Eckerö Linjen

Paddlingens högsäsong pågår och klubben sjuder av aktivitet, härligt! 

Alla nybörjarkurser liksom examinationsintag är avslutade, och vi har därmed hälsat ett 60-tal nya medlemmar välkomna till vår fina klubb.
Är du en av dessa nya medlemmar och vill prova en trygg paddlingshelg, häng på Skärgårdsturen 3-4 augusti eller, om du har litet mer paddlingsvana, Söderarmsturen 15-18 augusti (endast reservplatser kvar).
Tisdagspaddlingarna är också ett bra sätt att få mer erfarenhet, info kommer varje vecka i FB-gruppen "Paddelkompis". Teknikträningen där styrtag, olika former av räddningtekniker samt roll finslipas, startar igen efter sommaren.

Familje-/ungdomsturen till Lådna var uppskattad av både vuxna och barn! Kanske kommer det en uppföljningstur i höst. Den mer avancerade turen som gick några dagar senare nådde ända ut till Svenska Högarna, underbart och avundsvärt!

Bland klubbens medlemmar finns en bred och hög kompetens inom olika paddlingsgrenar. Kanske har du missat att vi har två SM-medaljörer?
Grattis Johan Roos och Göran Pettersson från Fridhemskanotisterna!

Nu när vi är många att nyttja klubben uppstår ibland situationer med stök och platsbrist, där vi alla får hjälpas åt att vara varsamma med klubbandan, varandra och ordningen (kika gärna på medlemsreglerna).
Det kan vara lockande att ta med vänner och familj, men du kan endast ta med dig en ickemedlem per medlem på en paddeltur (betalar kostnad för hyra som icke-medlem), alltså inte ok för icke-medlemmar att nyttja övriga lokaler, bastu, gym! Och du får absolut inte låna ut din passerbricka till någon annan, oavsett!

Soporna och återvinningsstationen blir välfyllda och behöver hållas efter extra mycket när det är många på plats! Den gröna soptunnan ska rullas ut för tömning på torsdagskvällar (se info på väggen vid tunnan), varför inte av dig?! Sedan ska den hämtas från samma plats fredag morgon.
Det blir också smutsigare nu under vår absoluta högsäsong, så spontanstäda gärna eller boka in dig på ett städpass.
Vår ideella förening skapar vi tillsammans!

Slutligen, missa inte den kommande sommarfesten!
Ett nytt datum kommer snart ut på hemsidan, håll utkik!

 

Vi ses på vattnet,
Styrelsen Fridhemskanotisterna